Omgeving

Ons te koop aangeboden huis bevind zich in de Quercy Blanc. Dit is het gebied onder de rivier de Lot, waar de natuur nog ongerept is, en de lucht 's avonds niet verstoord wordt door omgevingslicht.    

In het hart van de streek van de Cahorswijnen. Het landschap is afwisselend, heuvelachtig, met wijngaarden, boerderijen en pittoreske dorpjes en stadjes.

Ons huis staat aan de rand van een kleine buurtschap (een boerderij en een paar huizen-allen van één familie), maar ligt zelf op een hoogte, waardoor optimale privacy gewaarborgd is.

Naar alle windstreken toe is het uitzicht prachtig en weids. Van zonsopgang tot ’s nachts aan de prachtige sterrenhemel toe is het genieten. Er is nog bijna absolute stilte.

      

Activiteiten

Vanuit het huis zijn talloze prachtige wandelroutes mogelijk, meestal door de gemeente/vrijwilligers uitgezet. Het terrein is uitermate geschikt voor mountainbikes of voor gewone fietsroutes. Kanovaren, golfen, tennis etc. zijn allen mogelijk in de omgeving.

Culinair en wijn

Ook culinair komt u hier aan uw trekken. In de vele restaurants in de verschillende pittoreske dorpjes en stadjes laat u zich heerlijk tracteren op regionale gerechten of uitgebreidere menu’s. Veel restaurantjes liggen op een afstand van 10-20 minuten. Een heel bijzondere ervaring is om de gewoonte van de Fransen over te nemen en tussen de middag te gaan eten in een van de eetcafeetjes in de buurt. Bijna elke dag is er wel een gezellige, typisch Frans marktje in de buurt.